Ylä-Muuratjärvi seura
Hankkeet

Hankkeet

Kattohanke

Kylätalon kaikki neljä piippua uusittiin muurari Hannu Majalan johdolla kuntoon kesä-heinäkuussa 2022 kahdenkymmenen talkoolaisen voimin. Piipputalkoot kestivät kesällä yli kuukauden. Piiput olivat jo kovin rapistuneet ja tiiliä putoili katolle ja hormeihin ja katto vuoti piipun juuresta. Lisäksi täytyi vaihtaa kattotiiliä. Nämä korjaukset olivat siis välttämättömiä. Talkoissa muurattiin lähes tuhat uutta tiiltä, lisäksi hyödynnettiin myös vanhoja tiiliä.

Talkoolaiset tekivät erilaisia töitä; oli mm. traktorityötä, telineiden rakentamista, tiilien kantoa ja siirtoa katolle, laastin tekoa, muurarin avustamista ja talkoolaisten ruokailun järjestämistä päivittäin. Nämä talkoot olivat ja ovat kylällemme iso ponnistus, kiitos kaikille talkoolaisille!

Piipputalkoot jatkuvat syksyllä 2022 pönttöuunien muuttamisella takaisin puulämmitteisiksi; niihin oli menneinä aikoina asennettu sähkövastukset.

Talkoilla on myös lahjoitettu kylätalolle puita pönttöuunien lämmitykseen. Talkoilla taloa myös lämmitetään läpi talven. Toki ilmalämpöpumput auttavat paljon lämmityksessä.

Urheilukenttä kuntoon -hanke

Ylä-Muuratjärvi seura ry sai Leader JyväsRiiheltä rahoituksen kylätalon ympäristön siistimiseen, puutarhavälineisiin, urheilukentän heittopaikkojen tekemiseen ja lentopallokentän kunnostamiseen. Koska tiilet tippuivat katolle ja vettä valui sisälle, jouduimme aloittamaan kattohankkeen ensin. Aloitimme kesällä 2022 ympäristön siistimisen talkoilla ja sitä jatkettiin hankerahoituksella ostamillamme työvälineillä (trimmeri, raivaussaha ja kottikärryt). Varsinainen urheilukentän ja lentopallokentän kunnostaminen Leader-rahoituksella tapahtui kesällä 2023. Urheilukentän kuularinki ja keihäänheittopaikka ovat valmiina käyttöön. Myös lentopallokenttä on uudistettu. Jyväskylän kaupungin ulkoalueiden hoitajat ovat käyneet kanssamme suunnittelemassa urheilukentän kunnostusta ja heittopaikkojen lisäksi saamme mahdollisesti kaupungin toimesta kentälle lisää liikuntapaikkoja, kuten esimerkiksi pituushyppypaikan.