Ylä-Muuratjärvi seura
Menneet tapahtumat

Menneet tapahtumat

Kesä 2022 on ollut hyvin vilkas. Yksi suurimmista tapahtumista oli Avoimet Kylät-päivä 10.6. Kirppiskahvion yhteydessä. Kirppiskahvio kesti kolme päivää. Avoimet Kylät-päivänä kyläseura myi pitsaa ja lettuja, paikalla oli myös kampaaja Marjaana Kokki, lisäksi keppihevosteltiin ja moottoripyöräiltiin. Kävijöitä oli parisataa!

Kyläseurasta kouluttautui myös kaksi henkilöä digitutoreiksi Digivireä Keski-Suomi-hankkeen järjestämällä kurssilla, joka pidettiin Kylätalolla keväällä.

Juhannuksena kyläseura järjesti perinteisen kokkotapahtuman Patajärven rantaan.

Kaksi kesätyöntekijää työskenteli kyläseurassa eri tehtävissä kesäkuusta elokuun alun MM-ralleihin saakka. Ylä-Muuratjärvi seuran järjestämällä MM-rallipätkällä työskenteli useampienkin seurojen kesätyöntekijöitä.

Pohjoisten kylien yhteistyöyhdistys ry:n (Poko ry) kanssa järjestimme laavutapahtuman Särkijärven laavulla osana Poko ry:n 20-vuotisjuhlaviikon ohjelmaa. Juhlaviikolla järjestettiin Kylätalolla myös Taika-Petterin näytös, joka keräsi suuren yleisön. Lisäksi samana iltana esitettiin Kylätalolla myös Kylien Kalevala-teatterinäytös, joka oli niinikään suosittu n. 70 hengen katsojamäärällään. Kyläseura oli tapahtumassa mukana kahvittamassa kävijöitä.

Heti, kun lumet sulivat, halusivat innokkaimmat pelaajat jo palata Kylätalon pelaamaan lentopalloa Kylätalon kentälle. Kelien salliessa lentopalloa pelattiin elokuun loppuun saakka jopa kaksi kertaa viikossa.

Vertaisohjattu perhekerho kokoontui myös Kylätalolla keväällä 2022.

Kylätalon kattoa korjattiin koko kesä talkoilla, koska piiput alkoivat murentua sekä katolle että hormeihin. Talkoisiin osallistui parikymmentä henkeä. Samaan aikaan valmistauduimme suureen vuotuiseen ponnistukseemme, MM-rallien Sahloinen-Moksi-erikoiskokeen (EK3) järjestämiseen. Järjestimme omalla pätkällämme järjestysmiehet, lipunmyynnin, parkkeerauksen sekä grillikahvion. Näissä talkoissa oli viitisenkymmentä vapaaehtoista. Rallit onnistuivat yli odotusten ja katsojia oli yli tuhat. Pelkästään parkissa autoja oli yli 350 kappaletta.

MM-rallien järjestelyt menivät niin sujuvasti, että kyläseuralle tarjottiin Jyväskylän Suurajojen pätkää järjestettäväksi (EK5 Kuohu). Kyseessä oli viimeinen erikoiskoe ja maali, joka sijaitsi kyläseuran uimapaikalla Patalaiturilla. Historiikkirallit keräsivät katsojia lähes parisataa, parkissa oli autoja n. 70 kappaletta. Järjestimme jälleen myös grillikahvion, parkkeerauksen ja järjestysmiehet sekä ajanoton. Näissä talkoissa oli kolmisenkymmentä vapaaehtoista mahdollistamassa tapahtumaa. Jyväskylän Suurajot pyysi seuraamme mukaan järjestelyihin myös seuraavan kerran kahden vuoden päästä, koska yhteistyömme ja rallipätkä onnistuivat mainiosti. Kiitokset mahtavalla vapaaehtoisporukalle!

Kesällä Kylätalolla järjestettiin nuorten lanit.  Lisäksi Kylätaloa vuokrattiin esimerkiksi sukujuhliin. Kylätalon astiastoa vuokrattiin ahkerasti, myös kyläseuran telttoja vuokrattiin useaan otteeseen. Kylätalo on toiminut kesän aikana monien tapahtumien järjestämis- ja palaveripaikkana. Tämä ei ole ihme, koska kylätalolla on erinomainen varustus esimerkiksi kokousten järjestämistä varten. Talosta löytyy videotykki, wlan-yhteys, valkokankaat ja iso tulostus- ja kopiokone sekä toimisto- ja keittiötilat. Kylätalolla pidettiin esimerkiksi MM-rallien puolesta kaikkien Korpilahden pohjoisten kylien turvallisuuskoulutus, johon osallistui 50 henkeä.