Ylä-Muuratjärvi seura
Kylätalo

Kylätalo

Kylän keskuksena toimii entinen, n. 400m2:n kokoinen Ylä-Muuratjärven kyläkoulu vuodelta 1954, nykyinen Kylätalo, jonka opettajanasunnoissa asuu myös kaksi vuokralaista. Ylä-Muuratjärvi seura ry omistaa sekä Kylätalon että sen tontin. Kylätalo on arvioitu vuonna 2021 kulttuurihistoriallisesti arvokkaaksi kohteeksi sekä kylätalona että kulttuuriympäristönä. Kylätalo on tärkeä kyläläisten identiteetin vahvistaja; kylätalolla on aktiivista toimintaa ympäri vuoden ollen pohjoisten kylien ainoa ympärivuotinen ja lämmin kokoontumistila.

Vuokraus

Kylätaloa voi vuokrata erilaisiin käyttötarkoituksiin, esimerkiksi juhliin, kokouksiin, harrastuspiireihin ja etätyöpisteeksi. Kokouksia järjestetäänkin usein eri tahojen toimesta ja niihin on hyvä varustus; videotykki, valkokankaat ja kopiokone. Kylätalolta vuokrataan myös toimistotilaa. Juhlia ja tarjoiluja varten on iso keittiö. Keittiö onkin Kylätalon toiminnoissa ahkerassa käytössä.

Kylätalon vuokrattavaan varustukseen kuuluu mm. noin sadan hengen astiasto, toimistotilat, pöydät ja tuolit, teltat ja grillit.       

Toiminta Kylätalolla

Ylä-Muuratjärvellä harrastetaan aktiivisesti viikoittain; Kylätalolla kokoontuu esimerkiksi ikääntyneiden Virtapiiri ympäri vuoden, siellä joogataan Minni Viertolan johdolla, näytetään Ikääntyneiden yliopiston luentoja, tehdään kyläläisille ruokaa ja tavataan kyläseuran vertaisohjatussa perhekerhossa. Kyläseura järjestää Kylätalolla talkoilla myös teemapäiviä, joissa paistetaan kyläläisille herkullista pitsaa. Suunnitteilla on myös nuorten toimintaa. Näiden lisäksi tulevat muut teemapäivät, joita järjestetään yhteisen ideoinnin perusteella pitkin vuotta.

Kylätalon urheilukentällä on myös lentopallokenttä, jossa kesäaikaan pelataan aktiivisesti lentopalloa. Lentopallo on houkutellut väkeä myös muilta kyliltä. Syksyn tultua selvitellään mahdollisuutta pelata lentopalloa Kylätalon liikuntasalissa sovelletuin säännöin.

Kylätalon osoite

Petäjävedentie 2178, 41800 Korpilahti