Ylä-Muuratjärvi seura
Palvelut

Palvelut

Naapuriapuryhmä on aloittanut toimintansa pohjoisilla kylillä. Ryhmää koordinoi Ylä-Muuratjärvi seura ry. Naapuriapuryhmässä on parikymmentä vapaaehtoista auttajaa, ja se antaa apua kyläläisten äkillisiin tarpeisiin. Äkillisiä pulmia voivat olla esimerkiksi auton hajoaminen ja kauppa-avun tarve, auto juuttunut lumeen, piippaava palovaroitin, johon ei itse saa vaihdettua paristoa, sulakkeen vaihto, digipulmat. Ammattilaista vaativissa tilanteissa ohjaamme ottamaan yhteyttä oikeaan tahoon/yrittäjään. Naapuriapu on ehdottoman luottamuksellista (auttajat ovat allekirjoittaneet vaitiolositoumuksen) ja se on avun saajalle maksutonta. Älä epäröi, onko avuntarpeesi oikeanlaista, vaan soita ja selvitetään tilannetta. Naapuriavun puhelin: 040 3690500.

Kylällä on digitutor-toimintaa ikääntyneille. Digitutorit on kouluttanut Ikääntyneiden yliopisto. Digitutoreita ovat Helena Mieskolainen ja Laura Korhonen. Helena p. 0505601471.

K-Mehtosen perinteikäs, ympärivuotisesti auki oleva kyläkauppa sijaitsee n. 4 kilometrin päässä Ylä-Muuratjärven keskustasta. Ei ole tavaraa, mitä kyläkaupasta ei saisi tilattua. Tuotteita löytyy rakennustarvikkeista elintarvikkeisiin. Kauppakeskus Keljossa asiointi onnistuu asiointikyydillä edullisesti, linja-autolipun hinnalla joka keskiviikko. Keljoon on Ylä-Muuratjärveltä matkaa n. 25 kilometriä.

Alakoulu ja päiväkoti sijaitsevat viereisellä Tikkalan kylällä. Alakoululaiset kuljetetaan kotinurkilta taksikyydillä kouluun, yläkoululaiset kyyditään bussilla Korpilahdelle, ja tällä kyydillä pääsevät muutkin kulkemaan. Linja-auto kulkee Tikkalasta Jyväskylään kaksi kertaa aamulla ja Jyväskylästä Tikkalaan kaksi kertaa iltapäivällä.

Kylällä on yritystoimintaa, mm. kampaamo, kotipalvelua ja kotisairaanhoitoa sekä hierojan ja kylätimpurin palveluita. Lisäksi kirjastoauto pysähtyy Kylätalon pihassa parittomina tiistaina klo 14.40-15. Myös jäätelöauto ilahduttaa jäätelönystäviä huhtikuusta elokuuhun käynneillään kylänraitilla. Kylästä löytyy kyläseuran lisäksi myös vireä metsästysseura Ylä-Muuratjärven Metsästäjät ry.

Ylä-Muuratjärvi seura ry hallinnoi Patalaiturin uimapaikkaa, jossa on myös makkaranpaistomahdollisuus. Patalaiturilla sijaitsee kyläseuran vene, jota lainataan ilmaiseksi kyläläisille. Tämän lisäksi kyläseura hallinnoi Särkijärven laavua, jossa on myös mahdollisuus uimiseen ja makkaranpaistoon sekä laavulla yöpymiseen. Retkeilyyn, mökkeilyyn ja saunomiseen löytyy kylältä myös Hangasjärven retkikämppä, jota vuokraa Pohjoisen Korpilahden yhteistyöyhdistys ry.