Jyväskylä-Seuran Kotiseutulauantai 7.10. 2023 klo 11-15
Jyväskylä-Seuran Kotiseutulauantai 7.10. 2023 klo 11-15

Jyväskylä-Seuran Kotiseutulauantai 7.10. 2023 klo 11-15

Tervetuloa tutustumaan Ylä-Muuratjärvi seuran esittelypisteelle Minnansaliin!

Jyväskylän kaupungin pääkirjastolla klo 11-15.

Vapaa pääsy!

”Mikä on sinun kotiseutusi? Asuinalue, kylä? Synnyinseutu? Muu tärkeä paikka? Mielenmaisema tai murre? Kuuluminen johonkin ryhmään?

Sydän voi sykkiä monelle paikalle ja asialle.

Kotiseututunnetta voi synnyttää ja ylläpitää yhdessä tekeminen, muistojen tallentaminen, valokuva, kirja tai musiikki.

Kotiseutuun voi myös tutustua syvemmin vaikkapa opastetuilla kierroksilla tai osallistumalla asukasyhdistysten ja kyläyhdistysten toimintaan.

Tervetuloa tapaamaan asukas- ja kyläyhdistyksiä, tutustumaan kaupungin osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksiin, kuulemaan oman arjen tallentamisesta, kuuntelemaan maahanmuuttajien kotiseutuajatuksia, juttelemaan alueen matkailuoppaiden kanssa ja kuulemaan, miten rap ja kotiseuturakkaus liittyvät toisiinsa. Kirjasto on koonnut tutustuttavaksi Jyväskylään liittyvää kotiseutukirjallisuutta.”

ESITTELYPISTEET la 7.10. klo 11-15 Minnansalissa:

klo 11.00 alkaen Jyväskylä-Seura toivottaa tervetulleeksi, nähtävillä Viiden veistoksen video ja Kaupunginjohtajan käätyjen video sekä lisää kotiseutuasiaa Jyväskylä-Seuran esittelypisteellä.

Toiminnan ja tapahtumien esittelyä ja kotiseutukirjallisuutta:

Vanhan Korpilahden kotiseutuyhdistys ry, Ylä-Muuratjärvi-seura, Vaajakosken Kohinat, Palokka-Seura, Kypärämäki-Köhniön asukasyhdistys, Säynätsalo-seura, Pohjoisen Korpilahden yhteistyöyhdistys ja Keski-Suomen kylät, Jyväskylä-Seura, Jyväskylän kaupungin osallisuuspalvelut ja Jyväskylän matkailuoppaat.